Γιάννης Παπανδρίκος

Αθήνα, Ελλάδα
Χειρουργός Θυρεοειδούς & Παραθυρεοειδών Αδένων
Κεντρική Κλινική Αθηνών

Ο Ιωάννης Παπανδρίκος αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1996 και κατόπιν σπούδασε στην πρώτη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας. Εκπαιδεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ¨Θριάσιο¨ όπου και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας του. Είναι Γενικός Χειρουργός, με μετεκπαίδευση στην Ενδοκρινολογική Χειρουργική Τραχήλου. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Χειρουργική Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων" της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εξειδικευτεί στις χειρουργικές παθήσεις του Θυρεοειδούς και των Παραθυρεοειδών Αδένων σε αντίστοιχα κέντρα της Ελλάδας (Τμήμα Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center) και του εξωτερικού (Hospital del Mar, Barcelona, Spain).

Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (European Society of Endocrine Surgery – E.S.E.S.) και της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (Ε.Ε.Χ.Ε.Α.). Διετέλεσε Επιμελητής Ά του Τμήματος Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών επί 2ετία, καθώς και του αντίστοιχου τμήματος στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, επί 3ετία. Αποτελεί ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Ελληνικής Ομάδας Νευροπαρακολούθησης (Hellenic Neuromonitoring Study Group). Έχει εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (Ε.Χ.Ε.Ε.Α.) για τα έτη 2020-22. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ιατρικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τέλος, συμμετέχει ως εισηγητής και μέλος οργανωτικής επιτροπής διεθνών και ελληνικών συνεδρίων και σεμιναρίων Ενδοκρινολογικής Χειρουργικής και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές διεθνείς κλινικές μελέτες.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας " Θριάσιο" και Εξωτερικός Συνεργάτης του Τμήματος Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Σήμερα είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά (Ι.Σ.Π.) και διατηρεί το ιατρείο του στο κέντρο της πόλης.